Çilek Soslu kek

Çilek suyundan artan çilek püresinin bir kısmı artmıştı. Bu püreyi dondurucudan çıkardım ve kek yaptım. Çok hafif ve lezzetli bir kek oldu. Çileğin kırmızı rengi pişen hamurda fazla belli olmuyor. Bence önemli olan tadı. Sizce de öyle değil mi?..:)

ÇİLEK PÜRELİ KEK TARİFİ

Malzemeler 

  • 1.5 su bardağı çilek püresi
  • 3 büyük yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • Bir bardağın üçte biri oranında zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı ev yapımı vanilya
  • 1.5 paket kabartma tozu
  • 2 su bardağı un
  • Üzeri için pudra şekeri

Çilek sosu için

  • 1 su bardağı çilek püresi
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 tepeli tatlı kaşığı buğday nişastası
  • 1 çay kaşığı tereyağı (parlak olması için)

Çilekli Kek Nasıl Yapılır?

  • Yumurta ve şekeri kabarana kadar çırpın
  • Çilek püresi, yağ ve vanilyayı ekleyip karıştırın.
  • En son un ve kabartma tozunu da ekleyip karıştırın.
  • Yağlanmış tepsiye kek hamurunu dökün ve hafifçe tezgahın üzerine 1-2 defa vurun ki hava kabarcıkları çıksın.
  • 180 derecelik fırında 35-40 dakika kadar pişirin.
  • Fırından alınca üzerine pudra şekeri serpin
  • Çilek sosu için yağ haricindeki bütün malzemeleri tencereye alın ve karıştırarak pişirin.
  • Keki servis ederken, dilimlerin üzerine bu sostan dökerek servis edin. (olmasa da olur tabi)