Çilek Soslu kek

Malzemeler
- 1.5 su bardağı çilek püresi
- 3 büyük yumurta
- 1 su bardağı şeker
- Bir bardağın üçte biri oranında zeytinyağı
- 1 çay kaşığı ev yapımı vanilya
- 1.5 paket kabartma tozu
- 2 su bardağı un
- Üzeri için pudra şekeri
- 1 su bardağı çilek püresi
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 tepeli tatlı kaşığı buğday nişastası
- 1 çay kaşığı tereyağı (parlak olması için)
- Yumurta ve şekeri kabarana kadar çırpın
- Çilek püresi, yağ ve vanilyayı ekleyip karıştırın.
- En son un ve kabartma tozunu da ekleyip karıştırın.
- Yağlanmış tepsiye kek hamurunu dökün ve hafifçe tezgahın üzerine 1-2 defa vurun ki hava kabarcıkları çıksın.
- 180 derecelik fırında 35-40 dakika kadar pişirin.
- Fırından alınca üzerine pudra şekeri serpin
- Çilek sosu için yağ haricindeki bütün malzemeleri tencereye alın ve karıştırarak pişirin.
- Keki servis ederken, dilimlerin üzerine bu sostan dökerek servis edin. (olmasa da olur tabi)