Çikolatalı Sünger Kek
ÇİKOLATALI SÜNGER KEK TARİFİ
Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 80 gr bitter çikolata
- 100 gr tereyağı
- 1 çay bardağı süt
- 2 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- yarım portakal kabuğu rendesi
Çikolatalı Kek Nasıl Yapılır?
- Öncelikle çikolatayı benmari usulü eritin. Ben bunun için büyük bir cam kase kullandım ki, çikolatayı başka kaba almak zorunda kalmamayım.
- Çikolatanın içine yumuşak tereyağını koyup eriyene kadar karıştırın ve ılıması için kenara alın.
- Diğer tarafta yumurtaların sarılarını ve beyazlarını ayırın. Yumurta beyazlarına bir fiske tuz atıp kar haline gelene kadar çırpın.
- Yumurta sarılarını ve şekeri ılımış çikolata ve tereyağına ekleyip şeker eriyene kadar çırpın.
- Yumurta aklarını iki aşamada ekleyip karıştırın.
- Sütü ekleyip karıştırın.
- Un ve kabartma tozunu eleyerek karışıma ilave edin. Bu aşamada çok fazla çırpmayın.
- Hamuru yağlanıp unlanmış kek kalıbına dökün. ( Ben 26 cm çabında teflon tepsi kullandım)Keki soğuk fırına sürün. Fırını 200 dereceye ayarlayın.
- Kek kabarmaya başladıktan sonra ayarı 180 dereceye düşürün.
- Kabarması durduktan sonra kürdan batırıp içini kontrol edin. İçi hamur kalmamışsa kek fırından alın. Düz bir servis tabağına ters çevirin.
- Üzerini pudra şekeriyle istediğiniz gibi süsleyin.