Çikolatalı Sünger Kek

ÇİKOLATALI SÜNGER KEK TARİFİ

Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 80 gr bitter çikolata
  • 100 gr tereyağı
  • 1 çay bardağı süt
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • yarım portakal kabuğu rendesi

8254359194_02601b8fdf_c-550x278

Çikolatalı Kek Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle çikolatayı benmari usulü eritin. Ben bunun için büyük bir cam kase kullandım ki, çikolatayı başka kaba almak zorunda kalmamayım.
  • Çikolatanın içine yumuşak tereyağını koyup eriyene kadar karıştırın ve ılıması için kenara alın.
  • Diğer tarafta yumurtaların sarılarını ve beyazlarını ayırın. Yumurta beyazlarına bir fiske tuz atıp kar haline gelene kadar çırpın.
  • Yumurta sarılarını ve şekeri ılımış çikolata ve tereyağına ekleyip şeker eriyene kadar çırpın.
  • Yumurta aklarını iki aşamada ekleyip karıştırın.
  • Sütü ekleyip karıştırın.
  • Un ve kabartma tozunu eleyerek karışıma ilave edin. Bu aşamada çok fazla çırpmayın.
  • Hamuru yağlanıp unlanmış kek kalıbına dökün. ( Ben 26 cm çabında teflon tepsi kullandım)Keki soğuk fırına sürün. Fırını 200 dereceye ayarlayın.
  • Kek kabarmaya başladıktan sonra ayarı 180 dereceye düşürün.
  • Kabarması durduktan sonra kürdan batırıp içini kontrol edin. İçi hamur kalmamışsa kek fırından alın. Düz bir servis tabağına ters çevirin.
  • Üzerini pudra şekeriyle  istediğiniz gibi süsleyin.