Çikolata Dolgulu Kek Tarifi

Malzemeler
* 3 adet yumurta
* 1 su bardağı pudra şekeri
* yarım su bardağı sıvıyağ
* yarım su bardağı süt
* 1,5 su bardağı un
*yarım su bardağı + 2 yemek kaşığı mısır nişastası
*1,5 paket kabartmatozu
*1 paket vanilya
dolgu kreması için;
*1 yemek kaşığı un
*1 yemek kaşığı mısır nişastası
*2,5 su bardağı süt
*1 paket kakao (25 gr.)
*80 gr. bitter çikolata
yapılışı
*derin bir kapta yumurta ve şeker iyice çırpılır.sırasıyla sıvıyağ, süt, un, mısır nişastası ve en son kabartmatuzuyla, vanilya eklenir.
*yağlanmış kalıba dökülen karışım, önceden ısıtılmış fırında 160 c de pişirilir.
*tamamen soğuyan kek ilk fotoğrafta görüldüğü gibi üst kısmından kesilir.
*içi oyularak önceden hazırlanan çikolatalı karışımla doldurulur.
(kekin içinden çıkan kısımlar daha sonra truff yapımında kullanılabilir ya da 1 bardak meyve suyuyla babanız tarafından tüketilir:)
*dolgu kremasının üzerine 50 gr. kadar erimiş çikolata (benmari usulu) sürdüm ki üst parça güzel yapışsın.
*buzdolabında yarım saat beklettikten sonra çikolata ve file fındıkla süsleyebilirsiniz.
