Beyaz çikolatalı ve frambuazlı tart

03850f89-0b2f-4a18-8dfb-3d49749ea7e1Beyaz çikolatalı ve frambuazlı tart

Beyaz çikolatalı ve frambuazlı tart malzemeleri

300 gr beyaz çikolata

1 çay bardağı krema

1 yemek kaşığı toz jelatin

Yarım su bardağı frambuaz

Antep fıstığı

Tabanı için

2 paket yulaflı bisküvi

160 gr tereyağ ı (eritilmiş)

Beyaz çikolatalı ve frambuazlı tart hazırlanışı

Beyaz çikolatalı ve frambuazlı tart: Bisküvileri mutfak robotunda çekerek un haline getirin. Tere ını ekleyip karıştırın. 20 cm’lik kelepçeli kalıba yağlı kağıt serin. Bisküvi karışımını kenarlarını yüksek bırakarak kalıba yayın. 180 derece fırında 10 dakika pişirin. Oda ısısına gelince derin dondurucuda bekletin. Toz jelatini küçük bir kaseye alın. Üzerine 3-4 yemek kaşığı su ekleyip bekletin. Beyaz çikolatayı rendeleyin. Kremayı sos tenceresinde kaynatmadan ısıtın. Çikolatayı ekleyip eriyinceye kadar karıştırın. Jelatini ilave edin ve karıştırmaya devam edin. Karışım ılınınca bisküvi tabanının üzerine doldurun. Frambuazları üzerine dizin ve derin dondurucuda 1 gece bekletin. Üzerine antep fıstığı serpiştirip dilimleyerek servis yapın.

Beyaz çikolatalı ve frambuazlı tart artık hazır, afiyet olsun.