Balkabaklı Kakaolu Kek

Malzemeler
- 3 yumurta
- 1.5 su bardağı toz şeker
- 1/2 su bardağı zeytinyağı
- 1 su bardağı balkabağı püresi (bir dilim çiğ kabaktan çıkar)
- 25 gr. kakao ( 2 yemek kaşığı)
- 1 paket kabartma tozu
- 1 silme çay kaşığı karbonat
- 1 tatlı kaşığı portakal kabuğu
- 2.5 su bardağı un
Üzeri için
- 2 su bardağı süt
- 1 tatlı kaşığı kakao
- 1 tatlı kaşığı şeker
- Bolca hindistan cevizi
Yapılışı
- Balkabağını az bir suyla haşlayıp robottan geçirin. Soğumaya bırakın.
- Yumurta ve şekeri kabarana kadar çırpın.
- Un ve kabartma tozu haricindeki bütün malzemeleri ekleyip karıştırın.
- Unu ve k. tozunu da ekleyip karıştırın.
- Yağlanmış midi boy fırın tepsisine hamuru dökün.
- 180 derecelik fırında (ben fırın soğukken keki fırına sürdüm) 30-35 dk. kadar pişirin.
- Fırından çıkan kekin her yerini kürdanla delin (Bu bir izleyicimin tavsiyesi)
- Üzeri için ayırdığımız süt kakao ve şekeri rondoda çırpıp kekin her yerine gezdirin.
- Bolca hindistan cevizi serpip dilimleyerek servis edin.