Balkabaklı Kakaolu Kek

***Balkabaklı Islak Kek***

Malzemeler

  • 3 yumurta
  • 1.5 su bardağı toz şeker
  • 1/2 su bardağı zeytinyağı
  • 1 su bardağı balkabağı püresi (bir dilim çiğ kabaktan çıkar)
  • 25 gr. kakao ( 2 yemek kaşığı)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 silme çay kaşığı karbonat
  • 1 tatlı kaşığı portakal kabuğu
  • 2.5 su bardağı un

Üzeri için

  • 2 su bardağı süt
  • 1 tatlı kaşığı kakao
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • Bolca hindistan cevizi

 

Yapılışı

  • Balkabağını az bir suyla haşlayıp robottan geçirin. Soğumaya bırakın.
  • Yumurta ve şekeri kabarana kadar çırpın.
  • Un ve kabartma tozu haricindeki bütün malzemeleri ekleyip karıştırın.
  • Unu ve k. tozunu da ekleyip karıştırın.
  • Yağlanmış  midi boy fırın tepsisine hamuru dökün.
  • 180 derecelik fırında (ben fırın soğukken keki fırına sürdüm)  30-35 dk. kadar pişirin.
  • Fırından çıkan kekin her yerini kürdanla delin (Bu bir izleyicimin tavsiyesi)
  • Üzeri için ayırdığımız süt kakao ve şekeri rondoda çırpıp kekin her yerine gezdirin.
  • Bolca hindistan cevizi serpip  dilimleyerek servis edin.