Bademli Turta Tarifi
Malzemeler;
Hamuru icin;
300 gr un
150 gr tereyagi
100 gr pudra sekeri
1 yumurta
1 tatli kasigi vanilya
İÇ MALZEMESİ;
150 gr badem ezmesi
100 gr seker
65 gr tereyag(oda sicakliginda)
2 yumurta
1 cay kasigi vanilya
Ûzeri icin;
75 gr seker
2 yemek kasigi bal
Yarim cay bardagindan az süt
25 gr tereyag
100 gr iri kiyilmis badem veya ceviz
15 tane kücük tart veya mufins kalibi
Yapilisi;
Ônce hamuru yapin.Karistirma kabina unu, pudra sekerini,vanilyayi,oda sicakligindaki yagi ve yumurtayi koyup karistirin.Kulak memesi yumusakliginda bir hamur olacak.
Hamuru strec folyoya sarin ve buzdolabinda yarim saat dinlendirin.
Dinlenen hamuru cok az un yardimi ile yarim cm kalinliginda acin.
Tart kalibi büyüklügünde yuvarlak daireler kesin. Bunu bir kase veya genis agiizli bardagi hamura basarak yapin.
Yuvarlak olarak kesilen hamuru, yaglanmis minik tart kaliplarinin icine parmaklarinizla basarak yerlestirin..
Ic malzemesini yapmak icin;
Badem ezmesi, vanilyayi ve sekeri mikserle karistirin.
Yumusak tereyagini azar azar ilave aderek cirpmaya devam edin.
Yumurtalari teker teker karisima ilave edin.
Bu karisimi tart hamurlarinin icine 2/3 oraninda koyun.
Ônceden isitilmis firinda 180 derecede üzeri kizarana kadar pisirin.
Pisen tartlari sogumasi icin bekletin.
Ûzerine sürmek icin;
Kücük bir tencereye sekeri, bali, sütü ve tereyagini koyup 2-3 dakika kaynatin.
Tencereyi ocaktan alin ve icine badem veya ceviz koyun karistirin.
Bu karisimi soguyan tartlarin üzerine birer kasik koyun ve bir bicak yardimi ile her tarafina gelecek sekilde yayin.
Tartlari, üzerindeki bademli karamelin erimesi icin tekrar 180 derecedeki sicak firinda 4-5 dakika pisirin.
Tartlar soguyunca kaliptan cikarin ve servis edin.
Afiyet olsun.