Bademli Portakallı Kek
Sade kekleri sevmeyenler için nefis bir kek tarifi.
Malzemeler
- - 3 adet yumurta
- - 250 gr. tereyağı
- - 2 su bardağı şeker
- - 1 su bardağı süt
- - ½ su bardağı portakal suyu
- - 4 su bardağı un
- - 1 paket kabartma tozu
- - 1 paket vanilya
- - 1 adet portakal kabuğu rendesi
- - ½ su bardağı iri çekilmiş badem
Hazırlanışı
- 1. Derin bir kâsenin içine oda sıcaklığında beklettiğiniz yumurtaları ve şekeri koyup, şeker yumurtaların içinde iyice eriyene kadar bir çırpıcı veya mikser yardımıyla çırpın.
- 2. Şeker eridikten sonra içine oda sıcaklığında beklettiğiniz Sana yağını ekleyip, karıştırmaya devam edin.
- 3. Sana yağı harca karıştıktan sonra içine portakal suyunu ve sütü ekleyip, çırpmaya devam edin.
- 4. Daha sonra içine bir süzgeç yardımıyla eleyerek unu, vanilyayı, kabartma tozunu ilave edip, karıştırın.
- 5. En son olarak kek harcının içine iri çekilmiş bademi, rendenin ince tarafı ile rendelediğiniz portakal kabuğu rendesini ekleyip, tahta bir kaşıkla karıştırın.
- 6. Kek harcını, Sıvı Sana ile yağladığınız kek kalıbına dökün.
- 7. Portakallı bademli keki, Önceden ısıtılmış 185 derecelik fırında 35-40 dakika pişirin.
- 8. Pişen keki kalıbında en az 15 dakika bekletip, iyice soğuttuktan sonra ters çevirip, servis edin.