Bademli Portakallı Kek

f520463d-5f58-4045-be46-34798e7b33ab

Sade kekleri sevmeyenler için nefis bir kek tarifi.

Malzemeler

  • - 3 adet yumurta
  • - 250 gr. tereyağı
  • - 2 su bardağı şeker
  • - 1 su bardağı  süt
  • - ½ su bardağı portakal suyu
  • - 4 su bardağı un
  • - 1 paket kabartma tozu
  • - 1 paket vanilya
  • - 1 adet portakal kabuğu rendesi
  • - ½ su bardağı iri çekilmiş badem

Hazırlanışı

  • 1. Derin bir kâsenin içine oda sıcaklığında beklettiğiniz yumurtaları ve şekeri koyup, şeker yumurtaların içinde iyice eriyene kadar bir çırpıcı veya mikser yardımıyla çırpın.
  • 2. Şeker eridikten sonra içine oda sıcaklığında beklettiğiniz Sana yağını ekleyip, karıştırmaya devam edin.
  • 3. Sana yağı harca karıştıktan sonra içine portakal suyunu ve sütü ekleyip, çırpmaya devam edin.
  • 4. Daha sonra içine bir süzgeç yardımıyla eleyerek unu, vanilyayı, kabartma tozunu ilave edip, karıştırın.
  • 5. En son olarak kek harcının içine iri çekilmiş bademi, rendenin ince tarafı ile rendelediğiniz portakal kabuğu rendesini ekleyip, tahta bir kaşıkla karıştırın.
  • 6. Kek harcını, Sıvı Sana ile yağladığınız kek kalıbına dökün.
  • 7. Portakallı bademli keki, Önceden ısıtılmış 185 derecelik fırında 35-40 dakika pişirin.
  • 8. Pişen keki kalıbında en az 15 dakika bekletip, iyice soğuttuktan sonra ters çevirip, servis edin.