Altın Çilekli Kek Tarifi

New Image 0399 op 2

ALTIN ÇİLEKLİ KEK TARİFİ

Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 100 gr. tereyağı
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik pudra şekeri
  • 1.5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı vanilya
  • 200 gr.  altın çilek

Hazırlanışı

  • Oda sıcaklığında yumuşamış tereyağını ve şekeri tam olarak karışana kadar çırpın.
  • Yumurtaları kırıp 2 dakika kadar çırpın
  • Un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip yeniden çırpın. Kek hamurundan çok daha kıvamlı olacak.
  • Seramik kalıp kullanırsanız yağlamadan, normal tepsi kullanacaksanız yağlayıp unlayarak kek hamurunuzu döküp yayın.
  • Altın çilekleri ikiye bölüp hamurun üzerine aralıklı olarak dizin. Hafifçe bastırın.
  • Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırına sürün.
  • Kabarmaya başlayınca ısıyı 160 dereceye düşürün.
  • Kızarınca fırından alın. Üzerine pudra şekeri serpin.