Altın Çilekli Kek Tarifi
ALTIN ÇİLEKLİ KEK TARİFİ
Malzemeler
- 2 adet yumurta
- 100 gr. tereyağı
- 1 su bardağından 1 parmak eksik pudra şekeri
- 1.5 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı vanilya
- 200 gr. altın çilek
Hazırlanışı
- Oda sıcaklığında yumuşamış tereyağını ve şekeri tam olarak karışana kadar çırpın.
- Yumurtaları kırıp 2 dakika kadar çırpın
- Un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip yeniden çırpın. Kek hamurundan çok daha kıvamlı olacak.
- Seramik kalıp kullanırsanız yağlamadan, normal tepsi kullanacaksanız yağlayıp unlayarak kek hamurunuzu döküp yayın.
- Altın çilekleri ikiye bölüp hamurun üzerine aralıklı olarak dizin. Hafifçe bastırın.
- Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırına sürün.
- Kabarmaya başlayınca ısıyı 160 dereceye düşürün.
- Kızarınca fırından alın. Üzerine pudra şekeri serpin.