Ağlayan Kek Tarifi

Çikolata soslu kek

Bu pasta çok ağladı :) Adına yakışır bir hal aldı anlıyacağınız.Yumuşacık yapısıyla bir dilimle yetinmeyeceğiniz hafif  ve çok leziz bir pasta oldu.Ağlaması için üzerindeki çikolata sosunun katı olmaması gerekiyor.

Malzemeler

  • 3 yumurta
  • 1.5 su bardağı şeker
  • 1.5 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • bir paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • bir paket vanilya
  • 2+ 1/3 (üçte bir) su bardağı un
  • Üzerine dökmek için 2 su bardağı süt

Çikolata sosu için

  • 1 su bardağı süt
  • 1 .5 su bardağı su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 5 yemek kaşığı şeker

Ayrıca

1 paket krem şanti,1 su bardağı süt

Ağlayan pastanın yapılışı

  • Yumurta ve şekeri elektrikli mikserle beyazlayana kadar çırpın
  • Un haricindeki malzemeleri de katıp çırpın.
  • Unu ilave edip 2 dakika kadar daha çırpın.
  • Yağlanmış tepsiye kek hamurunu döküp  200 derecelik fırında pişirin.
  • Fırından çıkarır çıkarmaz üzerine 1.5 su bardağı sütü gezdirin.
  • kekiniz soğuduktan sonra krem şantiyi çırpıp üstüne yayın.
  • Çikolata sosunu pişirin.ara sıra karıştırarak soğutun.kabuk bağlamamasına dikkat edin
  • Çikolata sosunuda en üste yavaşça yayın
  • Ağlayan pastamız hazır,afiyet olsun

Ağlayan pasta tarifi

Ayrıntı:Çikolata sosuna su koymamızın sebebi,sosun daha koyu,çikolata rengine uygun bir renk alması için.Hepsi süt olunca sos mat ve daha açık bir renk oluyor.Birde ben üst sosu döktükten sonra hiç beklemeden pastayı dilimledim.Bu yüzden  sosuçok aktı.Bir saat sonra pasta biraz daha kendisini topluyor.Değişik kek tarifleri ***** Nefis pasta tarifleri