Ağlayan Kek Nasıl Yapılır?
Malzemeler
- 3 yumurta
- 1.5 su bardağı şeker
- 1.5 su bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 3 yemek kaşığı kakao
- bir paket kabartma tozu
- 1 çay kaşığı karbonat
- bir paket vanilya
- 2+ 1/3 (üçte bir) su bardağı un
- Üzerine dökmek için 2 su bardağı süt
Çikolata sosu için
- 1 su bardağı süt
- 1 .5 su bardağı su bardağı su
- 1 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 5 yemek kaşığı şeker
Ayrıca
1 paket krem şanti,1 su bardağı süt
Ağlayan pastanın yapılışı
- Yumurta ve şekeri elektrikli mikserle beyazlayana kadar çırpın
- Un haricindeki malzemeleri de katıp çırpın.
- Unu ilave edip 2 dakika kadar daha çırpın.
- Yağlanmış tepsiye kek hamurunu döküp 200 derecelik fırında pişirin.
- Fırından çıkarır çıkarmaz üzerine 1.5 su bardağı sütü gezdirin.
- kekiniz soğuduktan sonra krem şantiyi çırpıp üstüne yayın.
- Çikolata sosunu pişirin.ara sıra karıştırarak soğutun.kabuk bağlamamasına dikkat edin
- Çikolata sosunuda en üste yavaşça yayın
- Ağlayan pastamız hazır,afiyet olsun
Ayrıntı:Çikolata sosuna su koymamızın sebebi,sosun daha koyu,çikolata rengine uygun bir renk alması için.Hepsi süt olunca sos mat ve daha açık bir renk oluyor.Birde ben üst sosu döktükten sonra hiç beklemeden pastayı dilimledim.Bu yüzden sosuçok aktı.Bir saat sonra pasta biraz daha kendisini topluyor