Yumurtalı patates dolması tarifi
Dilediğiniz her öğünde yiyebileceğiniz yumurtalı patates dolması tarifi ile hem farklı bir yemek hem de doyurucu bir atıştırmalık yapın.
Malzemeler:
- 4 adet patates
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı kaşar peynir rendesi
- 2 dal taze soğan veya frenk soğanı
- 6 dilim dana jambon
- Tuz ve karabiber
Hazırlanışı:
Öncelikle tüm patateslerin kabuklarını iyice yıkayın. Hemen sonrasında tuzlu su içerisine atıp haşlayın. Patatesler pişer pişmez sudan çıkarın. Yarı yarıya soğuduktan sonra tepeden ince bir tabaka kesin.
Patateslerin tam ortasını kenarlarında 1 cm patates kalacak şekilde oymalısınız. Hepsinin üzerine tuz serpin.
Rendelediğiniz kaşar peynirini patateslerin yarısı dolacak şekilde içlerine koyun. Üzerine 1 çay kaşığı tereyağ ve jambon dilimlerini yerleştirin.
Bütün patateslerin üzerine birer tane yumurta kırın.
Üzerine tuz ve taze çekilmiş karabiber serpmeyi unutmayın. Sonrasında alüminyum folyo ile kapatın. Önceden ısıttığınız 220 derecelik fırında 15 dakika boyunca pişirin.
Fırından çıkarıp biraz daha kaşar rendesi ve jambon ekledikten sonra tekrar fırına verin fakat bu sefer üzerine alüminyum folyo sermeyin. Biraz daha durduktan sonra çıkarın.
Üzerine ince ince kıydığınız taze soğanı serperek servis edin.