Acılı kumpir tarifi
Tatlı patatesler özellikle kızarttığınızda ve fırınladığınızda harika görünürler. Çünkü içerdiği sıvılar kabuğu ayırdığınız yerde karamelize olur. Bu da tatlılığı sağlar. Basit gibi görünen tatlı patatesle yapacağınız kumpir sofranıza harika bir lezzet getirecektir.
Dünyaca ünlü şef Jamie Oliver, özellikle sebze yemeklerini dünyaya tanıtmasıyla ünlüdür. Tatlı patatesle yapılan acılı bu kumpir tarifi de onun listesinden. Oliver, tatlı patateslerin kabuğunu ayırdığınızda ortaya çıkan canlı turuncu rengi ve tatlılığını tavsiye ediyor.
Malzemeler:
- 4 büyük boy tatlı patates
- Sızma zeytinyağı
- Taze çekilmiş karabiber
- 1 adet yağ biberi
- Taze fesleğen dalları
- Yaklaşık 100 gr. Mozzarella peyniri
- 1 limon
Yapılışı:
Fırını 190 santigrad dereceye ısıtın. Sonrasında tatlı patateslerinizi soğuk su ile yıkayın ve yıkama işlemi sırasında hafifçe mutfak teliyle temizleyin. Bir çatal yardımıyla patatesler üzerinde küçük delikler açın. Bu delikler tatlı patateslerin fırında patlamasını önleyecektir.
Yıkadıktan sonra tatlı patatesleri sızma zeytinyağı ile yağlayın. Ardından üzerine bir tutam deniz tuzu atın ve patatesleri tuzla hafifçe ovun. Artık fırına girmeye hazırlar. Patateslerin büyüklüğüne bağlı olarak 1 saat ile 1 saat 20 dakika arasında fırınlayın.
Tatlı patatesleriniz fırından çıktıktan sonra, artık içini hazırlamaya sıra geldi. Yağ biberinin tohumlarını çıkarın ve ardından ince ince doğrayın. Fesleğen dallarından yapraklarını ayıklayın.
Fırından çıkardığınız tatlı patatesleri ikiye ayırın ve ardından mozarella toplarını parçalayın. Mozarella parçalarını tatlı patateslerin içine yerleştirin. Peynir erimeye başlarken üzerine ince doğranmış kırmızı biber ve fesleğen parçalarını serpiştirin. Limonu sıkın ve suyunu patateslerin üzerinde gezdirin. Her patatesin üzerine sızma zeytinyağı gezdirin, bir parça tuz ve karabiber ekledikten sonra her şey hazır.
Basit, sağlıklı ve lezzetli...
Fotoğraf kaynak: jamieshomecookingskills.com