Kıymalı milföy rulo

Kolay hazırlanan kıymalı milföy ruloları, basit bir sos ile servis edildiğinde muhteşem bir lezzet ortaya çıkacak. Aileniz ve misafirleriniz bu müthiş atıştırmalıkları almak için birbirleri ile yarışabilir.

kiymali-milfoy

Rulo için:

- 400 gr kıyma

- Orta kıyılmış yarım soğan,

- 1 yemek kaşığı bitkisel yağ

- Tuz ve taze karabiber

- 5 dilim peynir

- ½ su bardağı doğranmış turşu

- 13-14 milföy

- Beyaz 1 yumurta

- Kızartma için yağ

Sos:

- ¼ fincan mayonez

- 1 yemek kaşığı domates salçası

- 1 diş sarımsak,

- 1 tatlı kaşığı kırmızı biber

- Tuz ve taze karabiber

Yapılışı:

Orta boyutta bir tavayı orta ateşte ısıtın. Bir yemek kaşığı yağ ve kıyılmış soğanları ekleyin. Soğan eriyinceye kadar soteleyin.

Tavaya kıymayı ekleyin ve mümkün olduğu kadar dağılmasını sağlayın. Biraz tuz ve biber ekledikten sonra üstünü kapatıp et kahverengi oluncaya kadar pişirin. Ara ara karıştırın ve kıymanın kümelenmemesine dikkat edin. Piştikten sonra süzerek boşaltın ve bir karıştırma kabına yerleştirin.

Peyniri ufalayarak kaba ekleyin. Tüm peynir eriyip kıymaya karışıncaya kadar karıştırın. Daha sonra turşuyu ekleyin.

Bu sırada tavanın altını açarak yağı kızdırın.

Milföyleri 2 yemek kaşığı karışımla kenarlardan birer parmak boşluk kalacak şekilde doldurun. Yavaşça ve dikkatle, milföyleri size en yakın olan köşe doğru katlayın. Sargının merkezine doğru iki yan köşeleri katlayın, açık bir zarf gibi görünecektir. Yumurta beyazı ile sargının kenarlarına sürün. Son olarak rulo haline getirin.

Sarma işlemi tamamlandıktan sonra altın sarısı olasıya kadar milföyleri kızartın.

Sos için tüm malzemeleri iyice karıştırdıktan sonra kızarmış milföylerinizle servis etmeye hazır.

Afiyet olsun.