Karnabahar kroket tarifi

Besin dolu ve kolay hazırlanabilen pratik yapımıyla karnabahar kroket tarifi ile çıtır çıtır ve eğlenceli atıştırmalıklar pişirin.

karnabahar-kroket-tarifi

Malzemeler:

- Yarım karnabahar

- 1 adet yumurta

- 1 adet soğan

- 150 gram kaşar

- Yarım bardak un

- 1 kase galeta unu

- 1 kase yoğurt

- 6-­7 dal maydanoz

Hazırlanışı:

Kaşar peyniri ve soğanları ayrı kaplara rendeleyin. Maydanozları yıkadıktan sonra ince ince kıyın. Karnabaharınızı on dakika boyunca haşladıktan sonra ocaktan alın ve çatalla ezin. Rendelenmiş soğanı, kıyılan maydanozu, yumurtayı, unu, kaşarı ve tuzu karıştırıp içine karnabaharı attıktan sonra tüm malzemeleri karıştırın.

Elde ettiğiniz karışımı buzdolabında yarım saat dinlendirin. Daha sonra dolaptan çıkarın ve minik top şeklinde elinize alarak yoğurun ve galeta ununa bulayın.

Galeta ununa buladığınız topları kızgın yağa atın ve kızartın. Dilerseniz peçete ile fazla gelen yağı alabilirsiniz. Yoğurt ile servis edin.

Afiyet olsun.