Patlıcan kumpir tarifi
Patlıcan kumpir, tarifi hem değişik hem de pratik bir lezzet... Kumpirin olmazsa olmazı oda sıcaklığında bekletilen tereyağı ve rendelenmiş kaşar peyniri ile patlıcanın buluştuğu an denediğinize pişman olmayacaksınız.
Malzemeler:
- 2 adet bostan patlıcan
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 su bardağı rende kaşar peyniri
- Tuz ve karabiber
Hazırlanışı
Patlıcanları birkaç yerinden delin ve 200 derece fırında 10-15 dakika kadar közleyin.
İçlerinin iyice piştiğinden emin olduktan sonra üstlerinden bıçakla veya elinizle yanlara doğru hafifçe açın.
Ardından içlerine birkaç parça tereyağı ve rendelenmiş kaşar peyniri koyun. Tuzunu da ilave ettikten sonra fırının ızgarasında 2-3 dakika kaşarlar eriyip hafif kızarana kadar bekletin.