Damla çikolatalı muz dondurması

Muhteşem lezzetli mini dondurmalar yapmak için gereken her şey: Dondurulmuş muz ve çikolata parçacıkları...

muz-cikolata

Malzemeler:

- 6 Olgunlaşmış muz

- 1 Bardak damla çikolata

Hazırlanışı:

Bir yağlı kağıda muzları ince ince doğrayıp yerleştirin. Plastik bir saklama kabına alarak, dondurucuda 1-1.5 saat bekletin.

Donmuş muzları çıkarın ve mutfak robotu içerisinde 5 dk bekletin. Bu şekilde daha yumuşak ve lezzetini salmış olacak. 3-4 dakika karıştırarak krema şekline gelmesini sağlayın. Damla çikolataları muz kremasının içerisine ilave edin. Biraz daha karıştırın.

dondurma-muzlu-yapimi

Daha sonra yapışmaz kup-kek kalıplarına karışımı özenle dökün. Kalıpların üzerine biraz daha damla çikolata serpiştirin.

Kalıplara aldığınız karışımı dondurucuda 1 saat daha bekletin.

Krema donduktan sonra bir bıçak yardımıyla kalıplardan çıkartarak servis edebilirsiniz.

muzlu-dondurma-tarifi

Afiyet olsun.

Not: Servis öncesi 4-5 dk bekletmek daha kolay yenilmesini sağlayacaktır.