Damla çikolatalı muz dondurması
Muhteşem lezzetli mini dondurmalar yapmak için gereken her şey: Dondurulmuş muz ve çikolata parçacıkları...
Malzemeler:
- 6 Olgunlaşmış muz
- 1 Bardak damla çikolata
Hazırlanışı:
Bir yağlı kağıda muzları ince ince doğrayıp yerleştirin. Plastik bir saklama kabına alarak, dondurucuda 1-1.5 saat bekletin.
Donmuş muzları çıkarın ve mutfak robotu içerisinde 5 dk bekletin. Bu şekilde daha yumuşak ve lezzetini salmış olacak. 3-4 dakika karıştırarak krema şekline gelmesini sağlayın. Damla çikolataları muz kremasının içerisine ilave edin. Biraz daha karıştırın.
Daha sonra yapışmaz kup-kek kalıplarına karışımı özenle dökün. Kalıpların üzerine biraz daha damla çikolata serpiştirin.
Kalıplara aldığınız karışımı dondurucuda 1 saat daha bekletin.
Krema donduktan sonra bir bıçak yardımıyla kalıplardan çıkartarak servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun.
Not: Servis öncesi 4-5 dk bekletmek daha kolay yenilmesini sağlayacaktır.