Peynir topları tarifi
Peynir toplarını ister kahvaltıda isterseniz gün içinde, dilediğiniz her saatte afiyetle yiyebilirsiniz.
Malzemeler:
- 200 gr. beyaz peynir
- 100 gr. lor peyniri
- 100 gr. rendelenmiş kaşar peyniri
- 100 gr. krem peynir
- Yarım çay kaşığı karabiber
Üzeri için;
- 2 yemek kaşığı susam
- 2 yemek kaşığı çörek otu
- 2 yemek kaşığı toz kırmızı biber
- 8 dal frenk soğanı
Hazırlanışı:
Beyaz peyniri bir çatal yardımıyla ezin. Ardından lor peyniri, rendelenmiş kaşar peyniri ve krem peyniri ekleyerek karıştırın.
Hazırladığınız peynir karışımından ceviz büyüklüğünde peynir topları hazırlayın.
Frenk soğanı ya da istediğiniz yeşilliği incecik kıyın.
Susam ve çörek otunu ayrı bir düz tabakta karıştırın.
Toz kırmızı biberi de ayrı bir düz tabağa alın.
Hangi karışımdan kaç adet hazırlamak istediğinize bağlı olarak hazırladığınız peynir toplarını baharat karışımına bulayın.
Soğuk olarak servis edebilir, salata sunumlarında kullanabilirsiniz.