Kokoreç tarifi

Kokoreç yapımında kullanılan bağırsaklar büyükbaş veya küçükbaş hayvanlara ait olabilmekle birlikte lezzet açısından süt kuzusundan elde edilen bağırsağın kullanımı tercih edilmelidir. Kokorece en çok uyum sağlayan içecekler ise ayran, turşu suyu ve şalgam suyudur.

kokorec-tarifi

Malzemeler:

- 2 kg kokoreç

- yarım kg domates

- 4 yeşil biber

- tuz

- karabiber

- kimyon

- pul biber

- kekik

Yapılışı:

Kokoreci dilimleyip minik minik doğrayın. Doğradıktan sonra süzgece koyup suyunu iyice süzdürün. Sac tavalara kokoreçleri koyup pişirin. Kokoreç suyunu bırakıp çekince, içine ince ince doğranmış biberi ve domatesi ekleyin. Tuz, karabiber, kimyon, pul biber ve kekiği ekleyip karıştırın.

Ekmekleri çeyrek şekilde kesip içlerini boşaltın. Kokoreçleri ekmek içlerine paylaştırın. Ekmek içlerini de kokoreç tavalarına bastırıp, ekmeklerini tekrar içlerine koyun.

Afiyet olsun.