Kolay tuzlu kraker tarifi
Kendi krakerlerinizi kendiniz yapmayı hiç denediniz mi? Kolay tuzlu kraker tarifi, çayın yanında hafif ve lezzetli bir atıştırmalık olacak.
Malzemeler:
- 1.5 su bardağı un
- 1/2 su bardağı rendelenmiş parmesan peyniri
- 1 tatlı kaşığı kaşığı biberiye (ince kıyılmış olacak)
- 3.5 yemek kaşığı tereyağı
- 1/4 su bardağı krema
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1/2 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tutam paprika
Hazırlanışı:
Derin bir kapta un, parmesan peyniri, biberiye, tuz, karabiber ve paprikayı karıştırın.
Ardından parçalara böldüğünüz tereyağını ekleyin.
Hamur topaklanmaya başlayınca kremayı da ilave edin.
Hamuru unlanmış mutfak tezgahının üzerinde 1 cm kalınlıkta merdane yardımıyla açın.
Daha sonra bıçak yardımıyla ufak kareler şeklinde kesin.
Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine yerleştirin ve üzerin hafif tuz serpiştirin.
Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 15 dakika kadar pişirin.
Afiyet olsun.