Yaprak Sarması tarifi

Malzemeler

3 yemek kaşığı tereyağı

3 büyük soğan

1 baş sarımsak

1 tatlı kaşığı(dolu dolu) domates salçası

1 tatlı kaşığı(dolu dolu) biber salçası

3 orta domates rendesi(arzuya göre)

1 tatlı kaşığı nane

1 tatlı kaşığı isot

1 tablet tavuk suyu

tuz

1,5 su bardağı pirinç

yarım demet maydanoz

1 tatlı kaşığı nar ekşisi

yarım kilo salamur bağ yaprağı

 Yapılışı

İnce ince kıyılmış soğan ve sarımsak tereyağı ile pembeleşinceye kadar kavrulur.sırası ile salçalar ve domates koyulup 1-2 dak daha kavurmaya devam edin. Sonra pirinci ilave edip 1-2 dak da pirinci kavurup baharatları ve tavuk suyunu ekleyin.kıyılmış maydanozu da üzerine koyup ağzını kapatın ve yarım saat kadar dinlendirin..

Dinlenen iç harca 1 tatlı kaşığı nar ekşisini de ekleyip karıştırın ve sarmanızı sarın…

Tencereye sıkı bir şekilde dizin..eğer sarmanın parlak olmasını istiyorsanız üzerine 1-2 damla sıvı yağ damlatabilirsiniz ve üzeri bürüyene kadar sıcak su ilave edip kısık ateşte suyunu tamamen çekinceye kadar pişirin.