Patatesli külbastı
Yumuşacık kuzu külbastı ve lezzetli patatesle bir araya gelen bu yemek, sofranızda bir şenlik havası doğuracak.
Malzemeler
- 2 tane kuzu külbastı
- 1 dal biberiye
- 1 tane kabuk hali ile tarçın
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 3 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 9-10 tane patates
- 1 tane kuru soğan
- Sıvıyağ
Hazırlanışı
Sarımsakları temizleyip külbastıların içine koyun. Bir tencerede yağ ve salçayı kavurun. Tencereye tarçını ve külbastıyı koyun. Tuz ve 3 bardak su ilave edip pişirmeye bırakın. Patatesleri soymadan, kabuklu şekilde yarı haşlanmış şekile getirin. Yarı haşlanılan patatesler üzerine ufak çizikler atın. Soğanı ayrı bir yerde yarım ay şekline getirip soteleyin. Soğana patates ve tuzu da ekleyip kavurun.
Etler piştiğinde bir tepsiye alın ve etrafına da hazırladığınız patatesli karışımı dökün. Kalan et suyunuda yemeğe ekleyin. Biberiye dallarını ete ilave edin. 180 derecelik bir fırında kızarana kadar ağır ağır pişirin.
Afiyet Olsun.