Ucuz ve sağlıklı bir balık lezzeti
Kış aylarında balığın rahatlıkla bulunduğu bugünlerde hem sağlıklı hem de nispeten ucuz yiyeceklerle kendinizi ve konuklarınızı memnun etmek mümkün. Patates, domates ve taze baharatlarla tatlandırılan balık filetosu birçok kişiyi memnun edecektir.
Malzemeler:
- 5 küçük patates (Yaklaşık 400 gr. kalın dilimlenmiş)
- 1 soğan (Dilimlenmiş)
- 2 diş sarmısak (İri doğranmış)
- 1/2 çay kaşığı kekik
- 2 çorba kaşığı zeytin yağı
- 1/2 limon
- 2 büyük domates (Dilimlenmiş)
- 2 Morina balığı filetosu (Derisi alınmış) (Yaklaşık 200 g.)
- Bir avuç maydanoz (İri doğranmış)
Yapılışı:
1- Fırını 200 dereceye kadar ısıtın. Bir tepsiye patatesleri, soğanı, sarmısağı, kekiği ve zeytin yağını koyup tuzlayın. Ardından tüm malzemeler zeytin yağına bulanana kadar karıştırın. Tepsiyi fırına yerleştiren ve 15 dakika kızartın. Ardından malzemeleri ters çevirip bir 15 dakika daha fırınlayın.
2- Limon ve domatesleri ekleyin ve 10 dakika daha fırınlayın. Tepsiyi çıkarıp üzerine balık filetolarını yerleştirdikten sonra 10 dakika daha fırına verin. Üzerine iri doğranmış maydanoz ile servis edin.