Roka ve ceviz sosu ile mantarlı gnocchi

Gnocchi çok hızlı hazırlandığı ve bir o kadar da lezzetli olduğu için sizi üç dakika içerisinde harika bir ahçı hissine sokabilir! Roka ve ceviz sosu ile hazırlanan mantarlı gnocchi, akşam yemeklerinde daha sık alternatif tatlar peşine düşmenize kapı açacaktır.

mantar-gnocchi

Ceviz Pesto için:

- 1 su bardağı ceviz

- ½ fincan parmesan peyniri

- ¼ su bardağı zeytinyağı

- 1 diş sarımsak

- 1 limon suyu

- Biber ve tuz

Gnocchi için

- 1 yemek kaşığı tereyağı

- 500 gr taze dilimlenmiş mantar

- 500 gr geleneksel Gnocchi

- 3-4 bardak roka (isteğe bağlı)

- Taze maydanoz ve fesleğen

gnocchi-turkiye

Hazırlanışı:

Cevizleri orta ateşte yanmasına engel olacak şekilde karıştırarak kızartın. Macun kıvamına gelesiye kadar ceviz, parmesan, zeytinyağı, sarımsak, limon suyu, tuz ve karabiber ekleyin. Kenara koyun.

Bir tencere suda gnocchiyi kaynatın (suyun üstünde yüzünceye kadar); süzüp bir kenarda beklemeye alın.

Büyük bir tavada tereyağını yüksek ateşte ısıtın. Mantarlar kahverengi oluncaya kadar birkaç dakika soteleyin. Ateşten alın ve bir kenara koyun.

Mantar ve gnocchiyi karıştırın. Ceviz karışımının yaklaşık yarısını ilave edin ve orta ateşte karıştırmaya devam edin. Otları ekleyin ve hafifçe karıştırın.

Afiyet olsun.