İtalyan Köfte Tarifi
Malzemeler:
- 400 gr. köftelik dana kıyma
- 2 diş sarımsak
- 1 tutam maydanoz
- 2 adet yumurta
- 1 top mozzarella peyniri yada hellumi
- 4 dilim tost ekmegi
- 1 su bardağı süt
- galeta unu
- karabiber
- tuz
- zeytinyağı
Sosu icin:
- 1 su bardagi domates sosu
- 1 cay bardagi su
- 2 kasik zeytinyagi
- Tuz
Hazırlanışı
Öncelikle tost ekmeklerini parcaliyoruz ve sütle islatiyoruz. Sütü ayarlayarak koyarsak sonrasinda
ekmekleri sikmak zorunda kalmadan köfte harcina ilave edebiliriz. Daha sonra kiymayi, rendelenmis
sarimsagi, kiyilmis maydanozu, yumurtayi, tuzu ve karabiberi bir legene alarak yoguruyoruz. Kivami
yumusak bir köfte harci elde ediyoruz. Mozzarellalari kesme seker büyüklügünde dogruyoruz.
Köfte harcindan kücük mandalina büyüklügünde parcalar kopararak resimde görüldügü gibi
avucumuzda bastirip yayiyoruz. Ortasina mozzarella peynirinden koyarak büzüp kapatip yuvarliyoruz.
Genis bir tabak veya tepside köftelerimizin her yanini galeta ununa bulayip icine 3 yemek kasigi
zeytinyagi koydugumuz tavada her yanini cevirerek kizartiyoruz. Genis bir tencereye kizaran
köftelerimizi diziyoruz.
Sosu icin domatesleri rondodan gecirip, icine zeytinyagi, tuz ve su ekleyerek kaynamaya birakiyoruz.
Kaynamaya basladiktan sonra orta derecede 10. Dk. daha kaynamaya devam ediyor. Sosumuzu
dizdigimiz köftelerin üzerine dökerek, kapagini kapatip orta ateste 15. Dk. kaynatiyor ve sonrasinda
kapatiyoruz.
Biz köftelerin yanina makarna yaparak köftenin sosunu makarnanin üzerine kullaniyoruz. Yemek icin
köfteleri böldügünüzde icinden hafif erimis peynir parcasi ciktiginda istahiniz bir o kadar daha artiyor.