Kaşar peynirli patates sufle
Atıştırmalık olarak da kullanabileceğiniz kaşar peynirli patates sufle tarifini, ana yemek olarak servis etmek de mümkün. Yaklaşık 80 dakikada konuklarınıza ikram edebilirsiniz.
Malzemeler:
- 4 adet büyük patates
- 2 yumurta
- 120 gr. Çedar ya da kaşar peynir
- 2 çorba kaşığı dolusu frenk soğanı (doğranacak)
- 100 gr. su teresi (doğranacak)
- 2 çay kaşığı Dijon hardalı
Yapılışı:
1- Fırını 200 dereceye kadar ısıtın. Patatesleri 60 dakika fırınlayın, ardından elinize alabileceğiniz kadar soğumasını bekleyin. Ardından patatesleri ortadan kesin ve fırınlanmış patatesleri bir kaseye alın. Kabukları bırakın. Patatesi yumurta sarısı, peynir, frenk soğanı, su teresi ve Dijon hardalı ile karıştırın. Ağız tadınıza uygun şekilde tuz ve karabiber ekleyin.
2- Yumurta akını sertleşene kadar çırpın ve ardından patatesli karışıma ekleyin. Bu karışımın hafiflemesini sağlayacaktır. Ardından patatesli karışımı, kabukların içine yerleştirin.
3- Patatesleri yine sıcak fırına yerleştirin ve 20 dakika daha fırınlayın. Fırından çıkardıktan sonra hemen servis edebilirsiniz.