Etli nohut tarifi
Etli nohut yemeği, doyurucu ve besleyici içeriğiyle özellikle kış aylarında sofralarınıza lezzet katacak.
Malzemeler:
- 500 gr kuşbaşı dana eti
- 2 su bardağı nohut (geceden ıslatılmış olacak)
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 adet orta boy kuru soğan
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- Yarım çay kaşığı toz kırmızı biber
- Yarım çay kaşığı karabiber
Hazırlanışı:
Dana etini tencereye alın ve üzerini örtecek kadar su ilave edin. Orta ateşte 30 dakika kadar haşlayın.
Bir gece önceden ıslattığınız nohudu süzdükten sonra üzerini geçecek kadar içme suyu ilave edin ve kısık ateşte aynı süre kadar haşlayın.
Kuru soğanı yemeklik doğrayın, haşlanan kuşbaşı etleri bir kevgir yardımıyla çıkartın ve haşlanmış nohudun suyunu süzün.
Tereyağı ve zeytinyağını geniş bir tencerede kızdırın. Ardından soğanları renk alana kadar soteleyin. Domates ve biber salçalarını ekleyin.
Kırmızı biber, tuz ve karabiberi eklediğiniz salçalı ve soğanlı sosa sıcak et suyunu ilave edin. Daha sonra nohut ve dana etini ekleyin.
Tüm malzemelerini eklediğiniz etli nohut yemeğini, kısık ateşte yaklaşık 30 dakika kadar pişirdikten sonra sıcak olarak servis tabaklarına alın.
Karışık turşu eşliğinde sevdiklerinizle paylaşın.