Makarna yatağında dana straganof
Eğer dana straganofu genellikle pilav ile servis ediyorsanız, bir kez de kalın fettucini makarna ile denemelisiniz. Makarna yatağında dana straganof özellikle kremalı sos ile birleşince harika bir lezzet yakalayacaksınız.
Malzemeler:
- 400 gr. biftek
- 1 çay kaşığı tereyağı
- 1 çorba kaşığı zeytinyağı
- 300 gr. küçük mantar
- 400 gr. kalın fettucini makarna
- 3 adet arpacık soğanı(ince doğranacak)
- 1 çorba kaşığı un
- 300 ml. et suyu
- 1 çorba kaşığı hardal
- 1 çorba kaşığı domates püresi
- 3 çorba kaşığı krema
- Taze maydanoz (ince doğranacak)
Yapılışı:
1- Bifteği pişirmeye başlamadan önce 45 dakika derin dondurucuda tutun ardından ince dilimleyin ve tuz ve karabiber ile çeşnilendirelin.
2- Büyük ve yapışmayan bir tavada tereyağının yarısını ve zeytinyağının yarısını eritin. Ateşi artırın ve biftek parçalarını hızlı şekilde kahverengi renk alana kadar ızgaralayın. Bifteği çıkarın ve beklemeye alın. Ardından aynı tavada mantarları ızgaralayın ve bitince beklemeye alın. Kalın makarnayı kaynatın.
3- Ardından kalan tereyağı ile zeytinyağını tavaya koyun ve arpacık soğanlarını birkaç dakika pembeleşinceye kadar kavurun. Sonrasında unu koyun 1-2 dakika daha kavurun ve yavaş şekilde et suyunu ekleyin. Karışım yoğunlaşana kadar 5 dakika pişirin. Hardal, domates püresi ve kremayı ekleyin ve tuz-karabiber ile çeşnilendirin. 1 dakika daha kaynatın ve biftek ile mantarları tavaya ekleyin.
4- Makarnayı süzgeçten geçirin, maydanazon yarısı ile karıştırın ve çeşnilendirin. Makarnanın üzerine kremalı stragonofu yerleştirin ve kalan maydanoz ile üzerini süsleyerek servis edin.