Nohutlu dürüm tarifi
Antep'in efsane lezzetlerinden olan bu tarifi sofranıza taşımaya ne dersiniz? Nohutlu dürüm, farklı tat arayanların yeni lezzet durağı olacak.
Malzemeler:
- Nohut (Kişi sayınıza göre)
- Et suyu
- Kuru soğan
- Maydanoz
- Kırmızı biber
- Limon suyu
- Marul,domates,sivri biber
- Lavaş ekmeği
Hazırlanışı:
Nohutları bir gece önceden ıslatın.
Daha sonra et suyuyla birlikte içerisine tuz ve karabiber ekleyerek haşlayın.
Nohutlar ezilebilecek kıvama geldiğinde ocağın altını kapatın.
Pişen nohutları lavaş ekmeğinin arasına alın ve kaşık yardımıyla ezin.
Ardından malzemeleri doğrayarak nohutların üzerine yerleştirin ve limon suyu ilave edin.
Lavaşı dürüm şeklinde sarın, nohutlu dürümünüz servise hazır.