Peynirli lazanya tarifi
Lazanya İtalyan asıllı yemek olmasına rağmen dünyanın birçok yerinde beğenilerek tüketilen bir lezzet. Ancak bu İtalyan lezzetini farklı katmanlarda ve farklı şekillerde yapılan bir yemeğe dönüştürmek mümkün.
Peynirli lazanya tarifi için malzemeler;
- 400 mililitre süt
- 30 mililitre çiftlik tipi salata sosu
- 2 büyük tavuk göğsü (küp küp kesilecek)
- 1/8 çay kaşığı karabiber
- 500 gr. lazanya yaprağı
- 500 gr. çedar peyniri (rendelenecek)
- 500 gr. mozarella peyniri (rendelenecek)
Yapılışı:
Süt, çiftlik tipi salata sosu ve karabiberi büyük bir sos tavasına koyun. Kısık ateşte ısıtın ve karışımdaki kuru malzemeler eriyene kadar karıştırın. Ardından 25 dakika üstü açık şekilde kaynamaya bırakın. Arada karıştırmayı unutmayın.
Sırada lazanya yapraklarını döşemek var.Lazanya yapraklarının yarısını, kavurduğunuz tavuk parçalarını, hazırladığınız sosu ve peyniri iyi yağlanmış bir fırın tepsisine yerleştirin. Aynı şekilde lazanya yapraklarını tekrar döşeyin. 180 derece ısıtılmış fırında 35-40 dakika fırınlayın. Fırından çıkardıktan sonra servis etmeden 10 dakika dinlendirin.
Lazanyalı kabak kayıkları için tıklayın