Mantarlı Lahana Sarması
Misafirlerinize ikram edebileceğiniz nefis bir tarif. Mantarlı lahana sarması
Malzemeler
- 1 orta boy lahana
- 2 su bardağı pirinç
- 1 kuru soğan
- 300 gram kadar orta yağlı kuşbaşı et
- 250 gr mantar
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Yarım yemek kaşığı biber salçası
- Maydanoz, karabiber, pulbiber
- 1 su bardağı tane sumak ya da 1-2 adet limon suyu
Tarif
Önce lahanamızı yaprak yaprak ayıralım. Bir tencerede lahanalarımızı haşlayabilecek kadar su koyalım. Suyumuz kaynamaya başlayınca tencerenin alabileceği kadar lahana yapraklarımızı tencereye koyalım ve bir iki dakika her iki yüzünüde haşlayalım. Lahana haşlama işlemi bittiğinde onları bir süzgece alıp üzerlerine soğuk su gezdirelim. Sıcaklıkla iyice pişmesin diye. Pirincimizi yıkıyalım. Etlerimizi ve mantarları ince ince kıyalım. Soğanımızı incecik kıyalım. Salça baharatlar ve maydanozumuzu ilave edip güzelce karıştıralım. (Tane sumak kullanacaksak hazırlıklara başlamadan önce üzerine 2 su bardağı su ilavesiyle bekletelim.) Ekşilik vermek için sumağımızın suyunu yada limon suyu ilave edip lahanamızı sarmaya başlayalım..sarma işlemi bitince tencereye 2 su bardağı kadar sıcak su ilave edelim..Kaynamaya başlayınca kısık ateşte 20-25 dakika kadar pişirelim.
Zeytinyağlı lahana sarması tarifi için tıklayın