Sarımsak soslu tavuk tarifi

Tavuk oldukça pratik bir yemek malzemesi olarak Türk mutfağında bir çok yerde karşımıza çıkıyor. Ancak farklı lezzetler arayanlar için, Malezya usulü sarımsak soslu tavuk tarifi hem alternatif bir tad hem de pratik bir çözüm sunuyor.

soslu-tavuk-sarimsak

Malzemeler:

- 0.5 kg tavuk budu

- 2 yemek kaşığı zeytinyağı

- 15-20 diş sarımsak

- 1/2 su bardağı tavuk suyu

- 1/4 su bardağı yoğurt

- 3 dal kekik, isteğe bağlı

- Tuz

- Karabiber

- Pul biber

sarimsak-soslu-tavuk-tarifi

Hazırlanışı:

Biraz tuz ve karabiber ile tavuğu dinlendirin.

Bir tavayı (tercih dökme demir tava) orta ateşte ısıtın ve 1 çorba kaşığı zeytinyağı ekleyin. Her iki yüzeyi çıtır veya güzel usanmış oluncaya kadar tavukları kızartın. Kızaran tavukları çıkarın ve bir kenara koyun.

Tavadaki yağı dökün. Kalan zeytinyağını ekleyin ve hafif kahverengi oluncaya kadar sarımsak sote edin. Tavuk suyu ve yoğurt ile birlikte tavaya tavukları ekleyin. Isıyı düşürüp kaynamaya bırakın. Tuz, karabiber ve kırmızı biber ekleyin.

Ateşten aldıktan sonra yemeğiniz servise hazır. Afiyet olsun.