Havuç dolması tarifi
Türk mutfağının vazgeçilmez yemeği dolmanın bir de havuçlusunu deneyin!
Malzemeler:
- 7-8 tane orta boy havuç
- 4 yemek kaşığı dolmalık pirinç
- 200 gr. orta yağlı kıyma
- 1 adet kuru soğan
- 15-20 dal ince kıyılmış dereotu ve maydanoz
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Tuz ve karabiber
Hazırlanışı:
Havuçların kabuklarını temizleyin ve içlerini oyun.
Bir kapta pirinci, kıymayı, rendelenmiş soğanı, salçayı, tereyağını, ince kıyılmış dereotunu ve maydanozu karıştırın. Ardından tuz ve karabiberini ekleyerek harmanlayın.
Hazırladığınız karışımı havuçların içlerine doldurun ve dik olarak tencereye yerleştirin.
Üzerine 1 su bardağı sıcak su ekleyerek kısık ateşte havuçlar yumuşayana kadar pişirin.
Biraz dinledikten sonra ılık olarak servis yapabilirsiniz.