Mercimekli Kibbeh (İçli Köfte)
KÖFTE HAMURU İÇİN:
- 4 su bardağı köftelik bulgur (simit)
- 2 su bardağı su (ıslatmak için)
- 2 tane haşlanmış patates
- 7 yemek kaşığı un
- 1 yumurta
- Tuz
İÇ MALZEMESİ:
- 250 gr yağlı kıyma
- 7-8 adet iri soğan
- 1 çay bardağı haşlanmış yeşil mercimek
- Baharat, maydanoz
YAPILIŞI
• Bulguru ılık su ile ıslatın
• Bir saat bekletin ve ununu katın
• Unuyla harmanlayıp, ezilmiş patatesi ve Yumurtayı koyup iyice yoğurun.Yoğururken elinizi ıslatın.rahat açılabilecek kıvama gelinceye kadar yoğurmaya devam edin.
• Yumurta büyüklüğünde parçalar alıp, elinizde yuvarlayın.Ortasına parmağınızla bir çukur açıp, avucunuzun içinde döndere döndere inceltebildiğiniz kadar açın.
• önceden hazırladığınız içten bir tatlı kaşığı kadar koyup, ağzını içe doğru büzerek kapatın, elinizle düzeltin.
• Kızdırılmış bol yağda her iki yanınıda iyice kızartın.Afiyet olsun