Sulu Köfte Tarifi

MALZEMELER

Yarım kg. az yağlı kıyma

1 su bardağı orta bulgur (yoksa çiğköftelik bulgur)

1 yumurta

Yarım demet ince doğranmış maydanoz

1 adet orta boy rendelenmiş soğan

Kuru reyhan,tuz,karabiber,pulbiber

1 yemek kaşığı salça

zeytinyağı su

HARPUT KÖFTESİNİN YAPILIŞI

-Salça yağ hariç diğer malzemeleri bir yoğurma leğenine alıp  arada bir elinizi ıslatarak iyice yoğurun.

-Malzemenin iyice bütünleşmesi,macun kıvamında olması lazım.Yumurtayı yoğurmanın sonuna doğru kırın.

-Harput köftesinin orjinal şekli tekerlek gibidir.Benim gibi bu şekli yapmaya üşendiyseniz,misket şeklinde yuvarlayın.

-Tencereye yağı ve salçayı koyun.salça eriyince göz kararı uyunu ilave edin.Başta fazla koymayın,daha sonra ilave edebilirsiniz.

-Su kaynamaya başlayınca köfteleri içine yavaşça ekleyin.Bu arada içine kuru reyhanda atın (hem köftede hem suyunda reyhan var)

-Köfteler pişince yemeğimiz hazır.