Sebzeli Et Haşlaması

Kemikli Etle Sağlıklı bir yemek

Malzemeler

  • 750 gr. Kemikli koyun eti (ben kaburga kısmından kullandım)
  • 2 adet patates
  • 1 adet havuç
  • 1 adet soğan
  • 2 adet defne yaprağı
  • Tuz, karabiber

Terbiyesi için

  • 1 yumurta sarısı
  • Yarım limon
  • 1 tepeli tatlı kaşığı un

Terbiyeli et haşlama nasıl yapılır?

  • Etleri yıkayıp kızdırdığınız tencereye alın.
  • İçine bir adet orta boy soğan ve 2 tane defne yaprağı atın.(ağır kokusunu alması için)
  • Ağzını kapatıp kendi suyunu verip, bu suyu çekene kadar pişirin.
  • Suyunu çektikten sonra, kalan kendi yağıyla hafifçe kızartın.
  • Etlerin üzerini kapatacak kadar sıcak su ekleyip, etleri pişmeye bırakın.
  • Etler pişince tuzu ve çok az da karabiber atın. Patates ve havucu soyun, iri parçalar halinde doğrayıp ekleyin.
  • Diğer tarafta, terbiyesi için yumurta sarısı, limon suyu ve unu çırpın.
  • Sebzeler yumuşayınca, yemeğin suyundan azar azar terbiyeye ekleyip ılıtın.
  • Ilıyan terbiyeyi azar azar yemeğe dökün ve karıştırın.
  • Bir taşım daha kaynayınca, ocaktan alın. Afiyet olsun.

Cahide’nin Notu: Koyun veya kuzu etleri çok yağlı olduğu için, yemeğe ayrıca yağ eklemiyoruz.