Püreli Dana Gulaş Yemeği

Gulaş Yemegi (2 veya 3 kisilik)

Yarim kg kusbasi dana eti

2 yemek kasigi Antep biber Salcasi aci veya tatli

1-2 dis Sarimsak

1 tane Sogan

1-2 Kirmizi tatli biber(benimki turuncuydu)

biraz Karabiber,Hintlilerin cok kullandigi Curry karisimi baharat(curry mix),Tuz,arzuya göre pulbiberde kullanilabilir

Biraz zeytinyagi ve yarim yemek kasigi tereyagi

Yapilisi;

Önce kare seklinde kesilmis etleri suda iyice yumusayana kadar kaynatiyoruz,normal tencerede 1 bucuk saat. Biberleri ince uzun kesip yariya bölüyoruz,soganlarida biraz kücük dogruyoruz,sarimsaklarida kücücük dogruyoruz.Etler yumusayana kadar pistikten sonra tavaya biraz yag koyup isitiyoruz. Tavaya et haric tüm dogradiklarimizi koyup hafif kizartiyoruz. Etleride tavaya ekleyip biraz daha kizartmaya devam ediyoruz.Bu arada salcayi biraz suyla akici bir hale gelene kadar karistiriyoruz onuda tavaya ekliyoruz,baharatlarida atiyoruz :) Hepsini güzelce karistirip ve 1-2 dakika sonra ocagi kapatiyoruz.Böylelikle asiri kizartmayip etlerin kuru olmamasini sagliyoruz ve simdide tereyagini ekleye bilirsiniz.

Yemegimiz hazir. DURUN bitmedi yanina Patates püresi yapicagiz.

Kremali Patates Püresi Tarifi

Malzemeler

1 Kg Patates

150 gr Krema(almanca sahne);150 ml Süt

Karabiber,tuz

1 yemek kasigi tereyagi

Yapilisi:

Patatesleri soyun, küp küp doğrayın iyice haşlayın, sonra bir tencerede hic birsey eklemeden kendi halinde püre haline getirin veya iyice ezin. Kücük bir tencerede kremayla sütü ekleyin arzuya göre az veya cok karabiber,birazda tuz ekleyin ve hafif kaynatin. Bu karisimi Patates püresine yavas yavas ekleyip mixerle iyice karistirin. Tereyaginida hemen ekleyip güzelce karistirin.Nefis PÜREMIZ hazirdir. Bu Püreyi daha bircok yemegin yaninda hazirlaya bilirsiniz.