Patlıcanlı Hünkar Beğendi
HÜNKAR BEĞENDİ TARİFİ
Malzemeler
- 4 büyük patlıcan
- 2 su bardağı süt
- 1.5 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Karabiber
- 300 gr. kuşbaşı et
- 1 orta boy soğan
- 2 adet biber
- 2 adet domates rendesi
- 2 çay kaşığı toz kırmızıbiber
Hünkar beğendi nasıl yapılır?
- Eti ısıtılmış bir tencereye alıp yüksek ateşte karıştırarak kavurun.
- Kendi suyunu verince ağzını kapatıp, saldığı suyu çekene kadar pişirin. Eğer dana eti kullanacaksanız, eti düdüklüde pişirmeniz daha iyi olacaktır.
- Pişen ete doğranmış soğan ve biberleri ekleyip 10 dakika kadar pişirin.
- Domates rendesini tuz ve karabiberini ekleyip karıştırın. Domates suyunu çekince altını kapatın.
- Patlıcanları bir kaç yerinden delerek tercihen ocak üzerinde közleyin.
- Bekletmeden kabuklarını soyup bir kaba alın.
- Acı suyunun çıkması için: Üzerlerine 1 çay bardağı sütü gezdirin ve üzerini kapatacak kadar su ekleyin. Bu şekilde 30 dakika kadar bekleyin. Daha sonra patlıcanları normal suya tutup yıkayın ve süzülmeye bırakın. Bu şekilde patlıcanların rengi açılacaktır.
- Patlıcanları küçük küçük doğrayıp, bıçakla döver gibi yaparak ezin.
- Bir tencereye tereyağı ve unu alıp,unun kokusu çıkana kadar kavurun.
- Sütünü ilave edin. Muhallebi kıvamına gelince patlıcanları çok az karabiberi ve tuzu ekleyip karıştırın.2 dakika kadar bu şekilde pişirin. Servis tabağına alıp yayın.
- Üzerine sıcak olarak önceden pişirdiğiniz eti koyun. Soğutmadan servis edin.