Patlıcan Sarması Tarifi

köfteli patlıcan sarması

***Köfteyle patlıcan sarması***

Malzemeler

  • 1 kg. Patlıcan
  • 300 gr. kıyma
  • 1 iri soğan
  • Yarım demet maydanoz
  • 2 yemek kaşığı galeta unu
  • Tuz, karabiber, kimyon ve biraz zerdeçal
  • Domates sosu için: 3 adet domates, 1 diş sarmısak,1 yemek kaşığı zeytinyağı

patlıcan sarmasıKöfteli patlıcan sarması nasıl yapılır?

  • Patlıcanları alacalı soyup yarım cm. kalınlığında uzunlamasına dilimleyin.
  • Üzerlerine tuz serpip en az bir saat kadar bekleyin.
  • Daha sonra patlıcanları yıkayın ve bir havluyla suyunu alın.
  • Isınmış yağa atıp arkalı önlü hafifçe kızartın.
  • Diğer tarafta soğanı çok küçük doğrayın veya robottan geçirin.
  • Maydanozuda doğrayın ve köfteye ilave edin.
  • Galeta unu ve baharatlarıda atıp köfteyi yoğurun.
  • Köfteden ceviz büyüklüğünde parçalar alıp kızartılmış patlıcan dilimlerinin içine koyup sarın.
  • Uç kısımları altta kalacak şekilde tepsiye yerleştirin.(orta boy borcam tepsi yeterli olur)
  • Patlıcanların aralarına domates dilimleri yerleştirin.1.5 su bardağı kadar sıcak su ekleyin ve tepsinin üzerini folyoyla kapatın.
  • 200 derecelik fırında üzeri kapalı olarak 25 dakika kadar, üzerini açtıktan sonra da yine 20-25 dakika kadar pişirin.
  • Domates sosu için: Domatesleri rendeleyin. Sarmısağı küçük doğrayın. Yağını ekleyip pişmeye bırakın. Suyunu çekmeye yakın salçasını ilave edin. Salça eriyince ocaktan alın. Patlıcan sarmalarını servis ederken üzerlerine sosdan dökerek servis edin.