Patlıcan Sarması Tarifi
***Köfteyle patlıcan sarması***
Malzemeler
- 1 kg. Patlıcan
- 300 gr. kıyma
- 1 iri soğan
- Yarım demet maydanoz
- 2 yemek kaşığı galeta unu
- Tuz, karabiber, kimyon ve biraz zerdeçal
- Domates sosu için: 3 adet domates, 1 diş sarmısak,1 yemek kaşığı zeytinyağı
Köfteli patlıcan sarması nasıl yapılır?
- Patlıcanları alacalı soyup yarım cm. kalınlığında uzunlamasına dilimleyin.
- Üzerlerine tuz serpip en az bir saat kadar bekleyin.
- Daha sonra patlıcanları yıkayın ve bir havluyla suyunu alın.
- Isınmış yağa atıp arkalı önlü hafifçe kızartın.
- Diğer tarafta soğanı çok küçük doğrayın veya robottan geçirin.
- Maydanozuda doğrayın ve köfteye ilave edin.
- Galeta unu ve baharatlarıda atıp köfteyi yoğurun.
- Köfteden ceviz büyüklüğünde parçalar alıp kızartılmış patlıcan dilimlerinin içine koyup sarın.
- Uç kısımları altta kalacak şekilde tepsiye yerleştirin.(orta boy borcam tepsi yeterli olur)
- Patlıcanların aralarına domates dilimleri yerleştirin.1.5 su bardağı kadar sıcak su ekleyin ve tepsinin üzerini folyoyla kapatın.
- 200 derecelik fırında üzeri kapalı olarak 25 dakika kadar, üzerini açtıktan sonra da yine 20-25 dakika kadar pişirin.
- Domates sosu için: Domatesleri rendeleyin. Sarmısağı küçük doğrayın. Yağını ekleyip pişmeye bırakın. Suyunu çekmeye yakın salçasını ilave edin. Salça eriyince ocaktan alın. Patlıcan sarmalarını servis ederken üzerlerine sosdan dökerek servis edin.