Mozarella Peynirli Köfte

Mozarella Peynirli Köfte

Malzemeler:

  • 400 gr. köftelik dana kıyma
  • 2 diş sarımsak
  • 1 tutam maydanoz
  • 2 adet yumurta
  • 1 top mozzarella peyniri yada hellumi
  • 4 dilim tost ekmegi
  • 1 su bardağı süt
  • galeta unu
  • karabiber
  • tuz
  • zeytinyağı

Sosu icin:

  • 1 su bardagi domates sosu
  • 1 cay bardagi su
  • 2 kasik zeytinyagi
  • Tuz

YAPILIŞI

Öncelikle tost ekmeklerini parcaliyoruz ve sütle islatiyoruz. Sütü ayarlayarak koyarsak sonrasinda

ekmekleri sikmak zorunda kalmadan köfte harcina ilave edebiliriz. Daha sonra kiymayi, rendelenmis

sarimsagi, kiyilmis maydanozu, yumurtayi, tuzu ve karabiberi bir legene alarak yoguruyoruz. Kivami

yumusak bir köfte harci elde ediyoruz. Mozzarellalari kesme seker büyüklügünde dogruyoruz.

Köfte harcindan kücük mandalina büyüklügünde parcalar kopararak resimde görüldügü gibi

avucumuzda bastirip yayiyoruz. Ortasina mozzarella peynirinden koyarak büzüp kapatip yuvarliyoruz.

Genis bir tabak veya tepside köftelerimizin her yanini galeta ununa bulayip icine 3 yemek kasigi

zeytinyagi koydugumuz tavada her yanini cevirerek kizartiyoruz. Genis bir tencereye kizaran

köftelerimizi diziyoruz.

Sosu icin domatesleri rondodan gecirip, icine zeytinyagi, tuz ve su ekleyerek kaynamaya birakiyoruz.

Kaynamaya basladiktan sonra orta derecede 10. Dk. daha kaynamaya devam ediyor. Sosumuzu

dizdigimiz köftelerin üzerine dökerek, kapagini kapatip orta ateste 15. Dk. kaynatiyor ve sonrasinda

kapatiyoruz.

Biz köftelerin yanina makarna yaparak köftenin sosunu makarnanin üzerine kullaniyoruz. Yemek icin

köfteleri böldügünüzde icinden hafif erimis peynir parcasi ciktiginda istahiniz bir o kadar daha artiyor.