Mersin Usulü Tantuni Tarifi

10155087_10152023457435773_1244890775_n

Mersin yöresine ait nefis bir tantuni tarifi:

Malzemeler

  • 400 gr. kuzu kuşbaşı
  • 50 gr. kuyruk yağı
  • 2 adet soğan
  • 2 adet domates
  • Maydanoz tuz
  • Toz sumak, zeytinyağı

Hazırlanışı

  • Eti küçük küçük doğrayın
  • Kuyruk yağını küçük doğrayıp tavaya alın, eritin
  • Eti içine alın. Karıştırıp ağzını kapatın
  • Suyunu salıp, saldığı suyu çekene kadar pişirmeye devam edin.
  • Soğanları söğüş doğrayın. Tuz atıp ovalayın
  • Soğuk suyla yıkayın. Sumağını, yağını katıp karıştırın
  • Lavaş ekmeğin bir kenarına etden biraz uzunlamasına koyun.
  • Etin önüne sırayla soğan, domates ve maydanozu da koyup dürüm yapın.
  • Ayran eşliğinde servis edin.