Mersin Usulü Tantuni Tarifi
Mersin yöresine ait nefis bir tantuni tarifi:
Malzemeler
- 400 gr. kuzu kuşbaşı
- 50 gr. kuyruk yağı
- 2 adet soğan
- 2 adet domates
- Maydanoz tuz
- Toz sumak, zeytinyağı
Hazırlanışı
- Eti küçük küçük doğrayın
- Kuyruk yağını küçük doğrayıp tavaya alın, eritin
- Eti içine alın. Karıştırıp ağzını kapatın
- Suyunu salıp, saldığı suyu çekene kadar pişirmeye devam edin.
- Soğanları söğüş doğrayın. Tuz atıp ovalayın
- Soğuk suyla yıkayın. Sumağını, yağını katıp karıştırın
- Lavaş ekmeğin bir kenarına etden biraz uzunlamasına koyun.
- Etin önüne sırayla soğan, domates ve maydanozu da koyup dürüm yapın.
- Ayran eşliğinde servis edin.