Mantarlı Havuçlu Et Sote

970049_10151985375785773_913365806_n

Malzemeler

  • Yarım kg. Biftek
  • 500 gr mantar
  • 1 tane büyük soğan
  • 2 tane havuç
  • 2 tane domates
  • 2 diş sarımsak
  • tuz, karabiber, kırmızıbiber, pulbiber
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • yarım çay bardağı zeytinyağı

Hazırlanışı

Etler ve diğer bütün malzeme uzunlamasına şerit  şeklinde doğranır. Bir  tavada önce yağlar eritilir ve sırasıyla soğan, sarımsak ve havuç eklenip biraz kavrulur ardından etler ilave edilir kavrulur . Mantarlar yıkanıp doğrandıktan sonra önce ayrı bir tavada suyunu salıp çekene kadar kavrulur. Eğer doğrudan etlere karıştırılırsa kara suyu yemeği karartıyor  kavrulan mantarlarda etlere eklenir bir süre daha kavrulur ve son olarak domatesler ve baharat eklenip pişirilerek servis edilir .