Mantarlı Havuçlu Et Sote
Malzemeler
- Yarım kg. Biftek
- 500 gr mantar
- 1 tane büyük soğan
- 2 tane havuç
- 2 tane domates
- 2 diş sarımsak
- tuz, karabiber, kırmızıbiber, pulbiber
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- yarım çay bardağı zeytinyağı
Hazırlanışı
Etler ve diğer bütün malzeme uzunlamasına şerit şeklinde doğranır. Bir tavada önce yağlar eritilir ve sırasıyla soğan, sarımsak ve havuç eklenip biraz kavrulur ardından etler ilave edilir kavrulur . Mantarlar yıkanıp doğrandıktan sonra önce ayrı bir tavada suyunu salıp çekene kadar kavrulur. Eğer doğrudan etlere karıştırılırsa kara suyu yemeği karartıyor kavrulan mantarlarda etlere eklenir bir süre daha kavrulur ve son olarak domatesler ve baharat eklenip pişirilerek servis edilir .