Kuşbaşı Etle Karnıyarık Tarifi
Kuşbaşı etle patlıcan karnıyarık nasıl yapılır?
Malzemeler
- 1 kg patlıcan
- 400. gr. kuşbaşı et
- 2 adet büyük domates
- 3 adet biber
- 3-4 adet domates
- 3 diş sarmısak
- yarım demet maydanoz
- Tuz, kimyon, karabiber
Hazırlanışı
- Patlıcanları alacalı soyup bol yağda kızartın.
- Soğanlarıı, biberleri doğrayın hafif soteleyip küçük doğranmış kuşbaşı eti ilave edin.
- Kuşbaşı et biraz pişince, küçük doğradığınız domatesleri ve sarmısakları ekleyin.
- Domatesler yumuşayınca, maydanozu ve baharatları ekleyip karıştırın.
- Patlıcanların orta kısmını yarıp açın
- İçini hazırladığınız içle doldurun.
- Tepsiye 1, 1.5 su bardağı kadar su koyun. üzerini aliminyum folyoyla kaplayıp orta ısıdaki fırına verin.
- Patlıcanlar iyice yumuşayana kadar pişirin.
- Fırından almadan 10 dakika önce üzerinden folyoyu alıp hafif kızarmalarını sağlayın.