Kuşbaşı Etle Karnıyarık Tarifi

z_3-anatolia-lamb-stuffed-eggplant

Kuşbaşı etle patlıcan karnıyarık nasıl yapılır?

Malzemeler

  • 1 kg patlıcan
  • 400. gr. kuşbaşı et
  • 2 adet büyük domates
  • 3 adet biber
  • 3-4 adet domates
  • 3 diş sarmısak
  • yarım demet maydanoz
  • Tuz, kimyon, karabiber

    Hazırlanışı

  • Patlıcanları alacalı soyup bol yağda kızartın.
  • Soğanlarıı, biberleri doğrayın hafif soteleyip küçük doğranmış kuşbaşı eti ilave edin.
  • Kuşbaşı et biraz pişince, küçük doğradığınız domatesleri ve sarmısakları ekleyin.
  • Domatesler yumuşayınca, maydanozu ve baharatları ekleyip karıştırın.
  • Patlıcanların orta kısmını yarıp açın
  • İçini hazırladığınız içle doldurun.
  • Tepsiye 1, 1.5  su bardağı kadar su koyun. üzerini aliminyum folyoyla kaplayıp orta ısıdaki fırına verin.
  • Patlıcanlar iyice yumuşayana kadar pişirin.
  • Fırından almadan 10 dakika önce üzerinden folyoyu alıp hafif kızarmalarını sağlayın.