Krepli Davet Köftesi
KREPLİ DAVET KÖFTESİ
- 2 adet yumurta
- 2 su bardağı süt
- Yarım su bardağı su
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1.5 su bardağı un (silme olacak)
- 1 silme tatlı kaşığı tuz
Köfte malzemeleri
- 500 gr. Orta yağlı kıyma
- 1 büyük soğan
- Bir tutam maydanoz
- 3 yemek kaşığı galeta unu
- 1 adet yumurta
- Arzunuza göre, karabiber, kimyon, kekik, yenibahar, kırmızıbiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
Sos Malzemeleri
- 1 su bardağı süt
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı kaşar peyniri
Krep nasıl Yapılır?
- Sıvı malzemeleri derince bir kaba alıp karıştırın. Tuzunu atın.
- Unu eleyerek sıvı malzemelere ekleyin.
- Akışkan bir hamur olması gerekiyor. Koyu olursa krepin pişmesi güçleşir. İçi hamur kalabilir.
- Teflon tavanıza güveniyorsanız hiç yağlamayın. Aksi halde hafifçe yağlayın ki sizi zor durumda bırakmasın.
- İyice ısınmış tavaya bir kepçe krep hamurundan döküp eğerek hamurun, tavanın her yerine ulaşmasını sağlayın.
- Altı pişen krepin üst kısmında hamur görüntüsü kaybolacaktır. Bu esnada bir spatula yardımıyla krepinizi çevirin.
- Krepinizi ne çok yüksek, ne de çok kısık ateşte pişirmeniz doğru olmaz. Orta ateşi tercih etmelisiniz.
Yemeğin Hazırlanışı
- Köfte malzemelerini yaklaşık 15 dakika kadar yoğurun. 8 adet uzun köfte yapın.
- Hazırladığınız kreplerin bir köşesine köftelerden koyun. Kenarlarını içe katlayın ve rulo yaparak sarın.
- Tepsiye yerleştirin. Sos malzemelerini çırpıp kreplerin üzerine dökün.
- 180 derecelik fırında kaşarlar kızarana kadar pişirin.
Benim servis önerim: Bu yemeği servis ederken dilimleyerek ve yanında sotelenmiş sebzeler veya patates kızartmasıyla servis edin. Yanına da bol köpüklü bir ayranla nefis bir ziyafet olur. Yemeğimiz 8 kişiliktir. Yetmez diye düşünmeyin. Bir adet krep sarması bile insanı doyuruyor.