Közlenmiş Patlıcandan Kuşbaşılı Karnıyarık

Malzemeler

  • 6 adet kemer patlıcan
  • 300 gr. kuşbaşı et
  • 1 büyük soğan
  • 3 adet sivri biber
  • 2 büyük domates
  • 2 diş sarımsak
  • Tuz, karabiber

Abant Kebabı Nasıl Yapılır?

  • Patlıcanları ocakta közleyip soyun. Saplarını koparmayın, kısaltın.
  • Eti, üzerine çıkacak kadar sıcak su ile düdüklü tencerede 2o dakika kadar pişirin. Suyunu ayrı bir yere süzün
  • Bir tavaya yemeklik doğradığınız soğanı ve biberi alıp az yağda soteleyin.
  • İçine eti koyun ve hafif kızarana kadar kavurun.
  • Küçük doğranmış domatesleri ve sarımsakları ekleyin.
  • Tuzunu ve karabiberini atın.
  • Domatesler saldığı suyu çekene kadar pişirin.
  • Patlıcanları karnıyarık yapar gibi boylamasına ortasını itinayla açın.
  • Ortalarına iç malzemesinden doldurun.
  • Üzerlerine domates dilimi ve biber ile süsleyin.
  • Kenara ayırdığınız et suyuna 1 tatlı kaşığı salça ekleyip karıştırın. Patlıcanların kenarına dökün.
  • Tepsinin üzerini folyoyla kapatıp 200 derecelik fırında üstü kapalı olarak 20 dakika, üstü açık olarakta 10 dakika pişirin.
  • Afiyet şifa olsun.