Közlenmiş Patlıcandan Kuşbaşılı Karnıyarık
Malzemeler
- 6 adet kemer patlıcan
- 300 gr. kuşbaşı et
- 1 büyük soğan
- 3 adet sivri biber
- 2 büyük domates
- 2 diş sarımsak
- Tuz, karabiber
Abant Kebabı Nasıl Yapılır?
- Patlıcanları ocakta közleyip soyun. Saplarını koparmayın, kısaltın.
- Eti, üzerine çıkacak kadar sıcak su ile düdüklü tencerede 2o dakika kadar pişirin. Suyunu ayrı bir yere süzün
- Bir tavaya yemeklik doğradığınız soğanı ve biberi alıp az yağda soteleyin.
- İçine eti koyun ve hafif kızarana kadar kavurun.
- Küçük doğranmış domatesleri ve sarımsakları ekleyin.
- Tuzunu ve karabiberini atın.
- Domatesler saldığı suyu çekene kadar pişirin.
- Patlıcanları karnıyarık yapar gibi boylamasına ortasını itinayla açın.
- Ortalarına iç malzemesinden doldurun.
- Üzerlerine domates dilimi ve biber ile süsleyin.
- Kenara ayırdığınız et suyuna 1 tatlı kaşığı salça ekleyip karıştırın. Patlıcanların kenarına dökün.
- Tepsinin üzerini folyoyla kapatıp 200 derecelik fırında üstü kapalı olarak 20 dakika, üstü açık olarakta 10 dakika pişirin.
- Afiyet şifa olsun.