Köfteli Kuru Fasulye Tarifi
Fırın yemeklerinin tadı bir başka olur. Her zaman tencerede yaptığımız yemekleri fırında yaptığımızda lezzetinin ne kadar farklı olduğunu farkederiz. Ben bu kez kurufasulyeyi fırında yaptım. Köfteyle birleşince enfes bir lezzeti oldu. Uyarmak isterim ki, fasulyenin cinsinden cinsine lezzeti çok farkediyor. Her fasulyede aynı lezzeti bulmak mümkün değil.
Malzemeler
- 1.5 su bardağı kurufasulye
- 1 adet kuru soğan
- 2 adet yeşil biber
- 2 adet domates
- 2 diş sarmısak
- 1 yemek kaşığı salça
- KÖFTESİ İÇİN:
- 300 gr. kıyma
- 2 yemek kaşığı galeta unu
- Yeni bahar, karabiber, kimyon,tuz
Fırında kurufasulye nasıl yapılır?
- Kuru fasulyeyi akşamdan ıslağa koyun
- Sabahleyin suyunu süzüp yıkayın
- Düdüklü tencereye alıp, üzerine sıcak su ekleyin,
- kaynamaya başlayınca kefini alıp ağzını kapatın. Düdüğünü indirdikten sonra, fasulyenin cinsine göre 10 veya 15 dakika iyice yumuşatmadan pişirin.
- Diğer tarafta tencereye soğan ve biberi doğrayıp soteleyin. Domatesi ve sarmısağıda ekleyin.
- Salçasını koyun ve kuru fasulyeyi suyuyla beraber tencereye dökün.
- Kaynamaya başlayınca minik minik yuvarladığınız köfteleri ekleyin. Tuzunu atın.
- 5 dakika kadar bu şekilde pişirip, bir güvece veya fırın kabına koyup ağzını kapatın.
- 200 derecelik fırında fasulyeler lokum gibi oluncaya kadar,yaklaşık 40 dakika kadar pişirin.
- Afiyet olsun.