Kızartmadan Yapılan Kabak Oturtma

Geçen gün yaptığım az kalorili patlıcan yemeğinde olduğu gibi yine kızartmadan ve lezzetinden birşey kaybolmamış nefis bir kabak yemeği var sırada.

Az Yağlı Kabak Oturtma

Malzemeler

  • 1 kg. kabak
  • 500 gr. kuşbaşı et
  • 2 adet kuru soğan
  • 3 adet yeşil biber
  • 4 adet domates
  • Yarım demet maydanoz
  • 4 diş sarmısak
  • Karabiber, çok az kimyon, tuz

Nasıl Yapılır?

  • Kuşbaşı eti üzerine çıkacak kadar sıcak su koyup düdüklü tencerede haşlayın.
  • Diğer tarafta soğan ve biberleri yemeklik doğrayıp soteleyin. Domatesi de küp küp doğrayıp ilave edin. Hafifçe pişince haşlanmış eti ilave edip 15 dakika kadar ağzı kapalı olarak pişirin.
  • Bu sürenin sonunda maydanoz, sarmısak ve baharatları ekleyip, 5 dakika daha pişirin.
  • Kabakları boylamasına uzun uzun dilimleyip tek yüzlerini yağlayıp tost makinasında kızartın.
  • Küçük boy borcam tepsiye kabaklardan dizin. Üzerine hazırladığınız içten serpiştirin.
  • Yine kabak dilimlerinden koyup, yeniden iç serpiştirin.
  • En son kalan kabak dilimleriyle yemeğin üzerini kapatın. Üste domates ve biber dilimleri yerleştirin.
  • Üzerini kapatıp 200 derecelik fırında yarım saat kadar pişirin.
  • Üstünü açın ve 15 dakika daha üzeri kızarana kadar pişirin.
  • Güzel bir pilav eşliğinde  servis edin.

NOTLAR: Servis ederken ben bıçakla dilimleyerek servis ettim. Yoksa kabaklar uzun haliyle şık görünmeyecektir.

Kabakları ben kolaylık olsun diye uzun dilimledim. Yuvarlak dilimler olursa yemek daha şık görünür.