Kızartmadan Yapılan Kabak Oturtma
Geçen gün yaptığım az kalorili patlıcan yemeğinde olduğu gibi yine kızartmadan ve lezzetinden birşey kaybolmamış nefis bir kabak yemeği var sırada.
Az Yağlı Kabak Oturtma
Malzemeler
- 1 kg. kabak
- 500 gr. kuşbaşı et
- 2 adet kuru soğan
- 3 adet yeşil biber
- 4 adet domates
- Yarım demet maydanoz
- 4 diş sarmısak
- Karabiber, çok az kimyon, tuz
- Kuşbaşı eti üzerine çıkacak kadar sıcak su koyup düdüklü tencerede haşlayın.
- Diğer tarafta soğan ve biberleri yemeklik doğrayıp soteleyin. Domatesi de küp küp doğrayıp ilave edin. Hafifçe pişince haşlanmış eti ilave edip 15 dakika kadar ağzı kapalı olarak pişirin.
- Bu sürenin sonunda maydanoz, sarmısak ve baharatları ekleyip, 5 dakika daha pişirin.
- Kabakları boylamasına uzun uzun dilimleyip tek yüzlerini yağlayıp tost makinasında kızartın.
- Küçük boy borcam tepsiye kabaklardan dizin. Üzerine hazırladığınız içten serpiştirin.
- Yine kabak dilimlerinden koyup, yeniden iç serpiştirin.
- En son kalan kabak dilimleriyle yemeğin üzerini kapatın. Üste domates ve biber dilimleri yerleştirin.
- Üzerini kapatıp 200 derecelik fırında yarım saat kadar pişirin.
- Üstünü açın ve 15 dakika daha üzeri kızarana kadar pişirin.
- Güzel bir pilav eşliğinde servis edin.
NOTLAR: Servis ederken ben bıçakla dilimleyerek servis ettim. Yoksa kabaklar uzun haliyle şık görünmeyecektir.
Kabakları ben kolaylık olsun diye uzun dilimledim. Yuvarlak dilimler olursa yemek daha şık görünür.