Kıymalı Düğün Pilavı
KIYMALI DÜĞÜN PİLAVI (Diyarbakır mutfağından)
Neler lazım
- 2 su bardağı baldo pirinç
- 3 su bardağı su
- Bir yemek kaşığı tereyağı
Üst harcı için
- 200 gr.kıyma
- 1 adet soğan
- Bir avuç badem
- bir tutam maydanoz
- yenibahar,karabiber,çok az kimyon
Kıymalı pilavın yapılışı
- Pirinci 2-3 kez yıkayıp,ılık suda bir saat kadar bekletin.
- Tereyağını ve biraz zeytinyağını tencereye koyun,eritin.
- Pirinci süzüp yağa ilave edin.Bir kaç dakika kavurup sıcak suyu ilave edin.Tuzunu da atın.
- Kaynamaya başlayınca altını kısıp pişmeye bırakın.
- Suyunu çekince altını kapatıp demlenmeye bırakın
- Diğer tarafta bir soğanı ve kıymayı çok az yağla kavurun
- İçine baharatlarını atın.
- Bademi ayrı bir yerde kavurup harca ilave edin.
- Son olarak maydanozu doğrayın.
- Derin ve büyük bir servis kasesine harcı koyup dibine yayın
- Üzerine pilavı ekleyip hafifçe bastırarak yerleştirin.
- Düz bir servis tabağına ters çevirip soğutmadan servis yapın.