Kıymalı Domates Dolması

- 8 adet domates
- 150 gram kıyma
- 1 adet soğan
- 4-5 dal maydanoz
- 2 su bardağı et suyu
- 50 gram tereyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı karabiber
Hazırlanışı
- Domateslerin baş kısımlarını kesin, içlerini oyun.
- Soğanı küp doğrayın, yağda pembeleşene kadar kavurun.
- Kıymayı ekleyip 2-3 dakika daha kavurun, salçayı ekleyip birkaç kez karıştırdıktan sonra kemik suyunu ilave edin ve 10 dakika kaynatın ve iç malzemesini iyice süzün.
- İnce kıyılmış maydanoz, karabiber ve tuz ilavesiyle iç malzemesini hazır hale getirin.
- İç malzemesini domateslere doldurup tepsiye dizin.
- Kıymadan süzdüğünüz sosu domateslerin kenarlarına gezdirip, orta derecedeki fırında 10 dakika pişirip servis edin.
- Afiyet olsun