Karnıyarık Nasıl Yapılır?
Eğer evde az kıymanız varsa, sebzelerle çoğaltarak lezzetli bir yemek yapmanız mümkün. Karnıyarık buna imkan sağlayan bir yemek. Hepiniz biliyorsunuz ama, bir kez de ben nasıl yapıldığını anlatayım;
Malzemeler
- 1 kg patlıcan
- 350. gr. Kıyma
- 2 adet büyük domates
- 3 adet biber
- 3-4 adet domates
- 3 diş sarmısak
- yarım demet maydanoz
- Tuz, kimyon, karabiber
Karnıyarık nasıl yapılır
- Patlıcanları alacalı soyup bol yağda kızartın.
- Soğanlarıı, biberleri doğrayın hafif soteleyip kıymayı ilave edin.
- Kıymada biraz pişince, küçük doğradığınız domatesleri ve sarmısakları ekleyin.
- Domatesler yumuşayınca, maydanozu ve baharatları ekleyip karıştırın.
- Patlıcanların orta kısmını yarıp açın
- İçini hazırladığınız içle doldurun.
- Tepsiye 1, 1.5 su bardağı kadar su koyun. üzerini aliminyum folyoyla kaplayıp orta ısıdaki fırına verin.
- Patlıcanlar iyice yumuşayana kadar pişirin.
- Fırından almadan 10 dakika önce üzerinden folyoyu alıp hafif kızarmalarını sağlayın.
- Yanına pilav ve cacık.daha ne olsun? Afiyet olsun.