Harira Fas Çorbası

shop

Harira Çorbası ( Fas )

Fas bölgesine ait farklı bir lezzet olan bu çorba içinizi ısıtacağı gibi ayrıca doyurucu olması ile bilinmektedir.

Malzemeleri: 500 kilogram yağsız kuşbaşı kuzu eti

Birer tatlı kaşığı toz zerdeçal, tatlı kırmızıbiber ve tarçın

1/2 tatlı kaşığı toz zencefil

1/2 tatlı kaşığı taze çekilmiş karabiber

8 çorba kaşığı zeytinyağı

1 adet kereviz

1 adet kuru soğan

Yarım bardak kıyılmış taze kişniş

4 adet domates

9 su bardağı su (veya tavuk suyu)

Yarım su bardağı yeşil mercimek

1 su bardağı nohut

100 gram şehriye

1 adet yumurta, çırpılmış olacak

1 adet limonun suyu

Yapılışı: • Nohutu bir gece evvelden ıslatın ve 4 su bardağı su ile haşlayın. Suyunu çorbada kullanmak üzere saklayın.

• Kuzu, zerdeçal, karabiber, tarçın, zencefil, kırmızıbiber, zeytinyağı, küp doğranmış kereviz, soğan ve kişnişi büyük bir tencereye koyup orta ateşte 5 dakika karıştırarak kavurun.

• Küp doğranmış domatesleri ekleyip kısık ateşte 15 dakika pişirin.

• Su veya tavuk suyu, tuz ve yıkanmış mercimekleri ilave edin.

• Kaynayınca kapağı kapalı olarak 2 saat kadar kısık ateşte pişirin.

• Servis etmeden 10 dakika önce nohutları ve şehriyeyi çorbaya katın ve birlikte 10 dakika daha pişirin.

• Limon suyu ve yumurtayı birkaç kaşık sıcak çorba ile birlikte çırpıp tencereye karıştırın.